Welkom bij de Drentse Autocrossclub

 

                                                                         Sinds 1967     

 

 

 

Tip: gebruik scherm verversen (F5).

 

 

Autocross de Knipe
Op zondag 7 oktober aanstaande zal de laatste wedstrijd tellend voor het kampioenschap plaatsvinden. Dit maal zullen we te gast zijn bij A.C.C. de Knipe, onderdeel van de Knypstermerke. De wedstrijden zullen om 12.00uur van start gaan. Coureurs graag weer binnen voor 10.00uur. Inschrijven is nog mogelijk, stuur hiervoor een mail met gegevens naar inschrijven@drentseautocrossclub.nl

 

Eurol Veka NK Autocross 2018.
Zaterdag 15 september is de laatste wedstrijd tellend voor het Eurol Veka NK Autocross 2018 verreden. Voorafgaand aan de wedstrijd behoorden drie van onze leden tot de kanshebbers op de titel. Dit waren Dirk- Jan Middelveld, Jan- Paul Klaster en Roy Boon, respectievelijk in de sprint 1600cc, keverklasse en juniorenklasse.

 

Vanwege nog lopende protesten omtrent de wedstrijd in Rosmalen was voorafgaand bekend gemaakt dat de juniorenklasse niet gehuldigd zouden worden 's avonds.

Na drie spannende had Dirk- Jan Middelveld de beste papieren van de drie kanshebbers in de sprint 1600-klasse. Danny Lauf had zich niet weten te kwalificeren voor de finale. Rob van Mierlo, de andere kanshebber had zich als 9e voor de finale kwalificeerd en Dirk- Jan Middelveld mocht plaatsnemen op positie 5 in de finale. Een touché in de eerste bocht voor Rob van Mierlo was een klein cadeautje voor Dirk- Jan Middelveld. Door het uitvallen van van Mierlo wist Dirk- Jan dat hij de titel binnen had gesleept en kon hij zijn finale 'rustig' vervolgen (klik hier voor de finale).

Jan- Paul Klaster was samen met Pedro Cockelaere en Ivo Galekop het drietal dat in de keverklasse moest strijden om de titel Nederlands Kampioen Keverklasse 2018. Alle drie de heren waren op de eerste startrij geplaatst. Na een uitstekende start van Galekop, die als tweede uit de bocht kwam, moest Jan- Paul alle zeilen bijzetten om de achtervolging aan te gaan. Jan- Paul Klaster wist er nog een aanval in de laatste ronden uit te persen, maar helaas wist Galekop Klaster weer voorbij te gaan. Dit betekende dat Jan- Paul uiteindelijk 3 punten te weinig had voor het kampioenschap en na zijn derde plaats in Bunnik genoegen moet nemen met een tweede plaats in het kampioenschap. (klik hier voor de finale)

 

Ook al wisten de junioren dat ze niet gehuldigd werden, orde van de dag was dat er wel punten behaald moesten worden voor het kampioenschap. Roy Boon stond voorafgaand aan de wedstrijd van Bunnik bovenaan in het kampioenschap met een voorsprong van 5 punten zonder  en 118 punten met schrapresultaat. Na drie manches was het Roy Boon die de meeste punten bij elkaar had gesprokkeld. Maar twee andere titelkandidaten, Lars van Kuringe en Mike Uenk, hadden ook genoeg punten weten te verzamelen om ook vanaf de eerste rij te mogen starten. Vanaf start was het Roy die als eerste de bocht uit weet te zetten. 5 ronden wist Boon de koppositie in handen te nemen, maar zag toen toch van Kuringe langs zij komen. Met een tweede plaats achter van Kuringe wist Boon al genoeg. Dit is genoeg! Maar de definitieve uitslag van de dag liet, vanwege de technische nacontrole en daaropvolgende protesten nog even op zich wachten. Maar tijdens de huldigingen van de overige klassen kwam daar het antwoord. Roy Boon is, vanwege lopende protesten, onofficieel kampioen. (klik hier voor de finale)

 

Andere uitslagen in het kampioenschap:
6e plaats sprint 1600cc René Hofstra;
8e plaats sprint 1600cc Patrick Boessenkool;

Derest van de leden is helaas (net) buiten de top- 10 geëindigd.
Gefeliciteerd allen!
 


Evenementen Registratie Bewijs
De Evenementen Registratie Bewijzen (ERB), of in de volksmond nog bekend als daglicenties, moeten vanaf dit jaar vooraf digitaal door de coureur zelf aangevraagd worden bij de KNAF.
Dit doe je door naar de site www.knaf.nl te gaan. In de bovenbalk moet je klikken op licentie en vervolgens op ERB aanvragen. Tijdens de wedstrijd moet je kunnen aantonen, door middel van de mailbevestiging dat de ERB aangevraagd is.

Mocht je er nou helemaal niet uitkomen staat hier de handleiding.


 


Per mail het hele jaar bereikbaar via info@drentseautocrossclub.nl (het kan voorkomen dat er minder snel gereageerd wordt op de mail, wij zijn ook maar vrijwilligers). Tevens zijn wij, tijdens het crossseizoen, op dinsdag, donderdag en vrijdag bereikbaar tussen 19.00uur en 20.00uur op 06-47364548.

 

 

Laatste update 18 september index.

Uw webmaster.